Drága Blogcsaládom! Ígérem, nem tudósítok Réka minden konyhai megmozdulásáról, de ha arcpirító gasztrobűntettet követ el nem maradhatok néma. Mai konyhai imitációját saját "kis" Facebook családommal együtt izgulva elemeztük. Kicsit olyan hangulata volt a virtuális szeánszunknak, mintha az Eurovíziós konyhafesztiválra őt nomináltuk volna, ezért minden egyes mozdulatát százszoros nagyítással vizslattuk.
Rékám! Tudod! Senki nem várja el tőled, hogy fázisfotókon keresztül mutasd be, miképpen készül az Update rántott zöldségtál. Ellenben, ha igazán tisztelnéd azokat, akiket posztokkal árasztasz el, akikre szívecskeözönt zúdítasz, az illusztrációd sem lenne ilyen összecsapott kreálmány.
A hamis főzőcske képregénnyel ugyanis csak magadat nevetteted ki. Azért, hogy legközelebb meggyőzően tudd megformálni a szereped, tálcán kínálunk számodra egy összefoglalót az általad elkövetett bakikból.
Minden háziasszony pontosan tudja, hogy ez a menüsor hiába tűnik egyszerűnek meglehetősen pepecs munka előzi meg, mielőtt az asztalra kerül. A hozzávalók és eszközök ad hoc elhelyezése mutatja, hogy ripacskodsz. Sokadrangú alakításodat magad sem tudod megállni nevetés nélkül, ahogy mi is kajánul kacagunk az U3 banánhegy láttán. No, de térjünk a lényegre!
Első lépés a hozzávalók tisztítása, szeletelése,alapszintű előkészítése:
A képen látható kenőkést bizonyára azok számára készítetted elő, akiket pusztán a látványodtól kenyérre lehet kenni, és el sem gondolkodnak azon, micsoda illúzió részesei. Ha viszont komolyan szeletelésre adnád a fejed, kérlek, kellékezz elő ennél sokkal fenevadabb, aprításra alkalmazható szerszámot. Ha előkeríted, ez a művelet talán súgás nélkül is menni fog. A komplikáltabb feladványt lényegében a karfiol jelenti. Ezt a rózsás egészségbombát ugyanis először meg kell fosztani a leveleitől, a torzsájától, majd darabolni is illenék. Jobb helyeken egy kellemes zuhanyt utalványoznak ki számára, amelynek során lehetőség nyílik a megbarnult, vagy férges részek eltávolítására . Ezek után következik a blansírozás. Nem, Rékám, nem sértegetlek, csak kérném, hogy a karfiol előfőzéséhez is végy elő díszletedényt, valamint szűrőalkalmatosságot! Ennél a munkafázisnál azonban ne tervezz marketingportfóliót készíteni, mert pár percig tart csupán! Ha a főzéshez nem használsz fedőt, elillannak a puffasztó gázok. Nem lenne szerencsés, ha újfent kismamának néznének.
Drága Rékám! Igazán szép a konyhád! Hiába követik a hónapok egymást szélsebesen, mintha az otthonod ezen részén megállt volna az idő, mintha soha senki nem használná. Ha szeretnéd ezt az újszerűséget megőrizni, talán nem ártana egy vágódeszkán miszlikbe aprítani a zöldségeket. Tudodoooooooooooood! Az egy lapos, általában téglalap alakú alkalmatosság, amely hősiesen a konyhapult és a kés közé veti magát.
Ha megvagyunk a zöldségek előkészítésével:
Jöhet a panírozás, amelyhez elfelejtetted előkészíteni a Mestermorzsát. ( Micsoda hányaveti reklám, ehh! ) Ha a finomságok bundába bújtak, következhet a sütés. Ennél a fejezetnél nálad mindig hiányzik az olaj. Ezt azért sem tudom mire vélni, hisz nektek a zsír a kebelbarátotok. Ha esetleg kellő időben készítenéd elő a zsiradékot, ne adj Isten közvetlenül a teflonba öntenéd, talán nem tűnne fel annyira, hogy az edényke minden alkalommal első bálozó szűz benyomását kelti.
Nagyjából ennyi lett volna a lényegi rész, hogy mit szívlelsz meg belőle rád bízzuk.Lehet, hogy csak mi nem nőttünk fel hozzád, és nem érthetjük, nem érezhetjük az erkölcsi fölényedet, miszerint a hamis prezentációval áldozatot hoztál.
"Csak azoknak hazudhatok, akiket szeretek. Csak azok érdemlik meg az áldozatot."
Ez lett volna a mottód, amelynek jegyében az egész világot szerető szívedet takaró kebleidre tudnád ölelni? Rékám! Mégis jó lennél? Puszi.
Forrás: Rubint Réka facebook oldala, a "kis" FB családom prominens delegációja: Andi B, Era V, Barbara J, Judith B, Lejla G, Anikó F, Anita D.B, Anita A.