Az Update 3in1 kávé - maximális élvezeti érték megcélzására irányuló - elkészítése a termék piacra kerülése óta beavatott tudást feltételez.
Norbi válasza már-már bűntudatot ébreszteni látszik a jóhiszemű vásárlóban, mi ennek ellenére kötelezettségünknek érezzük, hogy - ha kell lépésről-lépésre- megtanítsuk neki a csomómentes kávé elkészítésének fortélyait.
Kedves Kalandor!
Első lépésként végy fel személyi hitelt, hogy az instant talány boldog tulajdonosává válhass. Kérlek, mielőtt nevedre íratod a „kicsikét” otthonodban tégy rendet, kiemelt tekintettel a konyhádra! Az Update 3in1 instant kávé az átlagnál érzékenyebb a feng shui alapelveit követő térrendezési gyakorlatra. Ha hajlékodba kerülve diszharmóniát érez, irreverzibilisen becsomósodik. Nem kötelező, de nagyban megkönnyíti a veled való együttműködését, ha vágott virágot is készítesz a vázába. A könnyed, tavaszias csokrok környezetében mutatja a legaktívabb oldódási hajlandóságot.
Nos! Miután bevezetted szerény lakodba, engedd, hogy lepihenjen. Természetesen a lakásod legfrekventáltabb helyét válaszd ki számára, hogy mielőbb képes legyen asszimilálódni. Ezután biztosíts számára néhány napi zavartalan nyugalmat! Családod életvitele legyen szerény, alázatosan visszahúzódó! Ezután kérd a belegyezésre utaló szándéknyilatkozatát, miszerint nyitottnak mutatkozik-e arra, hogy végre elfogyaszd őt! Ha válasza egyértelmű, vonakodás jeleit nem mutatja, nincs más hátra, iratkozz be egy barista gyorstalpalóra! Nem akarlak hitegetni, ez a tanfolyam lényegében csak alapszintű készségekkel és képességekkel fog felruházni. Az igazán optimális kiinduló állapot az lenne, ha rendelkeznél élelmiszermérnöki és vegyészi diplomával is.
Ha úgy érzed, elérkezett a pillanat, ügyelj arra, hogy testhőmérsékleted pontosan 36,763458921 legyen! Ha ilyen hőfokkal érsz az instant csodát rejtő tasakhoz már nagy eséllyel megelőzöd, hogy a kávé helyett egy halom csomóval találd magad szemben. Remélem, a kávé elkészítéséhez szükséges kristálytiszta víz előállításának alapfeltételéről, a 25600000 forintba kerülő szűrő berendezésről már idejében gondoskodtál. Ha igen, már csak egy termosztátot kell felszerelned a csapra, amely segítségével adagolható lesz az Update kávé optimális feloldódásához szükséges 25,4673469 Celsius fok. Ha mindezek adottak, fontos, hogy a kávét fél óráig fokozatosan növekvő sebességgel kevergesd. Öt perc elteltével erősen javallott az irányt megváltoztatni, utána az egész „előkávét” át kell önteni egy újabb csészébe, amit már két nappal a készítést megelőzően folyamatosan 29,4567 Celsius fokon kell tartani. Ennél a fázisnál a keveréshez használt kanalat is ki kell cserélni. Újabb 6 perc 14 másodperc múlva a csészét félhomályos helyre kell tenni, majd célszerű feszült figyelemmel követni az instant por metamorfózisát. Ha a tizenötödik csomó felugrik a kávé tetejére, egy nagyot kell tapsolni, mert az igazi tejpor csak így válhat selymesen krémessé. Hangsúlyozom, fontos az időzítés! A taps ne legyen se halk, se túl csattanós! Ezután következhet a fogyasztást megelőző végleges hevítés.
Remélem, ti is úgy gondoljátok, hogy ez csak első hallásra tűnt komplikáltnak. Norbi is utalt arra, hogy el kell olvasni az elkészítésre vonatkozó instrukciókat. Ha megszívlelitek az intelmeit, a kávézási kultúrátok némi gyakorlat után soha nem látott szintre kerül.
Ha már ilyen alapossággal körüljártuk a kérdést, befejezésül egy soron kívüli „3in1 GY.I.K”-kal zárjuk a posztot.
Nem értem… Réka azt írja, hogy kávé nélkül nem nyílik a szeme? De ő hogy képes erre a bonyolult procedúrára csukott szemmel?
Ehhez csupán egy plusz lépést iktat be. Csukott szemmel elmegy a képen látható kávéfőzőhöz. Benyom egy gombot. Elkészül az a gusztustalan, alig iható kávépótlék, amit annyira szégyell, hogy az esetek többségében egy halom tejszínhab alá rejti. Ha ezt megitta, nyitott szemmel az egész családnak elkészíti az Update 3in1 instant kávét, mert ők természetesen csak U termékeket fogyasztanak.
Mit tegyek, ha követem az utasításokat, de mégsem oldódtak fel a csomók?
Ez esetben sincs semmi gond. A gyerekek remekül felhasználhatják fúvócsövezéshez a keletkezett apró golyóbisokat. Állaguknak köszönhetően remekül kilőhetőek, az áldozatban sem okoznak maradandó sérüléseket. Ha mindenképpen gasztrojellegű újrahasznosítás lenne a cél, össze kell keverni Update áfonyalekvárral, update darált mogyorós keksszel, update vajjal, és el is készült az Update „tiramisugolyó”.
Milyen a Norbi által említett igazi tejpor? Mennyiben különbözik a hagyományos tejporoktól?
Természetesen igazi Update tehén Update poráról van szó. Norbi mindig igazi alapanyagokat használ, a piacon lévő összes egyéb termék hamisítvány és manipulált.
Az hogy lehet, hogy az Update instant kávét leszámítva még nem találkoztam olyan kávéval, ami ne oldódna könnyen, és ennyire csomósodna?
Mert a piacon található egyéb termékek egészségkárosító mértékben tartalmaznak csomósodás gátló idegmérget.
Az íze még csak hagyján, de a kávé olyan gusztustalan, hogy azért nem bírom meginni, mit tegyek?
Vagy valahogy hasonlóképpen szól az idézet... Az a lényeg, ne ítélj látszat alapján!
Életkorhoz köthető a kávé elkészítése?
Nem, ezt így nem mondanánk, de mindenképpen hasznos, ha stabil karaktervonások kialakulását követően fogunk bele az Update instant kávé elkészítésébe.
7-8 éves gyermekeim fogyaszthatják?
Nem ajánlom. Hamarosan piacra kerül az Update Kid kávé, valamint ahogy a felnőtteknek is kedveskedtünk rékás bögrével, így a gyerekeknek majmos bögrében kínáljuk a kávét. Az alakreform webshopban lesz kapható.
Hogy tudom megkülönböztetni a rékás bögrét a majmos bögrétől?
Rékának hosszabb a haja.
Igaza van-e a sógornőmnek, hogy minden egyéb kávéfajta is Update, csak sokkal gazdaságosabb és sokkal finomabb? Szerinte a recept: bármilyen jó kávé, némi édesítő, és egy korty tejszín…Ugye, csak irigy rám, ezért akar félrevezetni?
Igen. Aki nem értékeli az Update termékeket eléggé, csak irigy lehet, és az Update egyértelműen a legolcsóbb megoldás.
Nem lehetne az Update konyha adásaiban bemutatni az instant kávé készítését?
Sajnos nem, mert az adásidő nem teszi lehetővé. De felvettük a kapcsolatot egy neves gasztroblogerrel, Monával, aki a kávé elkészítésén túl remek aprósüteményekkel is kedveskedik. Az islere annyira remek, hogy hamarosan az ő receptje alapján készülnek majd az Update islerek is.
(Forrás: Norbi Update, Rubint Réka facebook oldala)
(Forrás update: Zsuzsi H. jóvoltából a poszt gazdagodott azon fotóval, amelyen Réka bemutatja az instant kávét, háttérben a csodamasina már dolgozik )